SÄRMÄ-RAIVO PENTUE

Särmälle on suunnitteilla pentue Raivon kanssa talvelle 2019-2020. Särmän juoksuja odotetaan alkavaksi loka-marraskuussa. Alta löydät lisätietoja yhdistelmästä. Tulevan yhdistelmän sukutauluun voit tutustua tästä


FI & EE MVA FI RTVA TLNW-19 TK2 BH PAIM-T Mustapippurin Akateeminenvartti "Särmä"

Musta mudi narttu 

Syntynyt: 6.9.2015

Säkä: 41 cm

Paino: 13 kg

KoiraNet

Emä: C.I.B POHJ MVA FI MVA DK MVA SE MVA LT VMVA DKV-12 HeVW-16 LTVV-17 Mustapippurin Seinäruusu 

Isä: C.I.B FI MVA RU MVA BY MVA BYV-15 Mecseki Bundas Csitulj 


Terveys

Lonkat: B/B

Kyynärät: 0/0

Selkä: LTV0, VA0, SP0

Polvet: 0/0

Silmät: terveet

MyDogDNA terveysindeksi: 113

Särmä on sinisen värin kantaja (D/d) Särmä on perusterve koira, joka on kaikkiruokainen, eikä sillä ole kutinoita tai ongelmia vatsan kanssa. 

Harrastukset

  • Agility: Medi3, 1xSERT-A
  • TOKO: TK2, VOI1
  • Rally-toko: FI RTVA
  • Näyttelyt: FI & EE MVA, TLNW-19
  • Paimennustaipumustesti suoritettu hyväksytysti
  • PK-lajit: BH-koe suoritettu, kesäisin treenataan FH-jälkeä.
  • Koiratanssi: mölli

Särmä on luonnetestattu pistein 156+++

Lisätietoja Särmästä, luonnetesti- ja harrastusvideoita sekä kuvia löytyy Särmän omalta sivulta. 

Särmän äiti Riemu - C.I.B POHJ MVA FI MVA DK MVA SE MVA LT VMVA DKV-12 HeVW-16 LTVV-17 Mustapippurin Seinäruusu
Särmän äiti Riemu - C.I.B POHJ MVA FI MVA DK MVA SE MVA LT VMVA DKV-12 HeVW-16 LTVV-17 Mustapippurin Seinäruusu
Särmän isä Ässä - C.I.B FI MVA RU MVA BY MVA BYV-15 Mecseki Bundas Csitulj
Särmän isä Ässä - C.I.B FI MVA RU MVA BY MVA BYV-15 Mecseki Bundas Csitulj

Särmän isä Ässä on muuttanut Hollannista Suomeen 2,5 vuotiaana. Ässä on asunut ennen Suomeen tuloa isossa koiralaumassa ulkokoirana, mutta kotiutui nopeasti uuteen kotiinsa. Ässä on terveystutkittu ulkomailla. Muut tulokset näkyvät koiranetissä, mutta selästä saatu SP1 lausunto ei siellä näy. Ässä on heti Suomeen tultuaan kiertänyt Tiinan kanssa näyttelyissä ja onkin nyt kansainvälinen muotovalio. Ässä on tuotu suomeen Kennel Hyberhyber toimesta ja Ässä asuu Särmän kasvattaja Tiinan luona. Ässä vietiin luonnetestiin, kun hän oli ollut Suomessa noin puoli vuotta. Pisteissä 98 ja laukausvarma, varmasti näkyi se, että koira oli asunut vasta vähän aikaa uudessa kodissa, jonka seurauksena taistelutahto ja puolustushalu olivat miinuksella. Ässä on avoin ja tasapainoinen koira. Ässällä on myös toinen pentue Suomessa. 

Särmän äidillä Riemulla oli jo kaksi pentuetta ennen Särmän ja sisarusten syntymää. Suurin osa näistä aikaisemmista pennuista on kotikoirina, mutta muutaman kanssa on myös kilpailtu eri lajeissa. Riemu on avoin, mutta täpäkkä narttu. Riemu on kiertänyt näyttelyitä omistajansa Tiinan kanssa. Myös Riemu on kansainvälinen muotovalio. Riemu on luonnetestattu. Muut osa-alueet oli plussalla, mutta taistelutahto jäi miinukselle. Riemulle ei ole vahvistettu ihmisen kanssa leikkimistä, sillä se ei harrasta näyttelyiden lisäksi muuta. Tämä näkyi myös luonnetestissä. 

Vaikka Särmän vanhemmat eivät harrasta näyttelyitä lukuunottamatta muuta, olisi niillä varmasti potentiaalia useampaan harrastukseen. Molemmat ovat todella tervepäisiä ja seisovat omilla jaloilla. Keskeltä metsää näyttelyreissuille lähteminen ei koiria hetkauta. 

Särmällä on 5 sisarusta. Kaikkien sisarusten kanssa on treenattu eri lajeja ja kaikki ovat olleet motivoituneita ja osoittautuneet potentiaalisiksi harrastuskoiriksi. Veli Varjo on päässyt kilpailukentille asti (pelastuskokeet, rally-toko, agility). Kaikki pennut on luustokuvattu, tosin yksi veli vain epävirallisesti. Särmän lisäksi kaksi sisarusta on käynyt luonnetestissä. Särmän sisko Sentti on laukausarka ja hermorakenteessa oli luonnetestissä huomautettavaa. Yhtä sisarusta lukuun ottamatta kaikki sisarukset on ollut avoimia ihmisiä ja koiria kohtaan. Särmän yksi veli on lopetettu alle 2 vuotiaana epämääräisen IBD:seen viittaavan oireilun takia. 


FI & EE MVA FI AVA BALTV-18 

Take One Jhonny Boy "Raivo"

Musta mudi uros

Syntynyt: 9.10.2013

Säkä: 42 cm

Koiranet

Emä: FI MVA FI AVA-H FI AVA HeJW-11 V-11 JV-11 HeW-14 HeW-15 V-15 Mustantassun Penelope

Isä: Avanti Von Der Hietavilla

Terveys

Lonkat: A/A

Kyynärät: 0/1

Polvet: 0/0

Silmät: terveet

MyDogDNA terveysindeksi: 114

Raivo on perusterve koira, joka on kaikkiruokainen, eikä sillä ole kutinoita tai ongelmia vatsan kanssa.

Harrastukset

  • Agility: medi3, FI AVA, 2xSERT-H
  • Näyttelyt: FI & EE MVA, BALTV-18 


Raivo on tehnyt minuun vaikutuksen iloisella elämänasenteella ja hyvällä motivaatiolla ihmisen kanssa tekemiseen. Raivo omaa hyvän työskentely moottorin ja vauhtia agilityssä ei puutu. Raivo syttyy tekemiseen välittömästi, mutta Raivosta löytyy myös hyvä off nappula. Raivo pystyy odottelemaan omaa suoritus vuoroa rauhassa ja osaa muutenkin ottaa rauhassa, kun mitään ei tapahdu. 

Oman kokemukseni mukaan Raivo on ihmisiä kohtaan avoin ja tulee mielellään hakemaan rapsutuksia. Tietyissä tilanteissa Raivo kuitenkin osaa suhtautua ihmisiin välinpitämättömästi. Raivo on hoitotoimia tehdessä tai eläinlääkärissä käydessään helposti käsiteltävissä. 

Raivolla on jonkin verran rodulle tyypillistä vahtiviettiä ja terävyyttä. Kilpailupaikoilla Raivolla ei kuitenkaan ole mitään ongelmaa toimia koira tai ihmishälinässä. Raivo keskittyy omaan ohjaajaansa. Raivo ei haasta itse riitaa, mutta ei myöskään alistu. Tietynlaisten uroskoirien kanssa Raivo ei tästä syystä tule kovin hyvin toimeen. 

Raivoa ei harmittavasti ole luonnetestattu. Raivolla ei ole ongelmia erilaistan alustojen tai paikkojen kanssa, eikä se ole omistajansa kertoman mukaan reagoinut erilaisiin ääniin. Raivo on reissannut muun lauman mukana ympäri Eurooppaa reippaalla asenteella. Kisatapahtumissa, missä pääosin olen koiraa nähnyt, on se ollut täysin rento ja käyttäytynyt joka tilanteessa hyvin. 

Olen saanut kuvan, että Raivon kanssa eläminen on varsin helppoa ja mutkatonta. Raivoa pystyy hyvin ulkoiluttamaan vapaana. Se pysyy hyvin lauman mukana.

Raivon omista Marjut Pulli kertoo kiinnostuneille Raivosta mielellään lisää. 

Raivon äiti Didi - FI MVA FI AVA-H FI AVA HeJW-11 V-11 JV-11 HeW-14 HeW-15 V-15 Mustantassun Penelope
Raivon äiti Didi - FI MVA FI AVA-H FI AVA HeJW-11 V-11 JV-11 HeW-14 HeW-15 V-15 Mustantassun Penelope
Raivon isä - Avanti Von Der Hietavilla
Raivon isä - Avanti Von Der Hietavilla

Raivon suvussa on paljon upeita agilitykoiria. Raivon sisaruksista lähes kaikki kilpailevat agilityssä hyvällä menestyksellä. Olen nähnyt paljon Raivon sisko Kiriä, joka on todella upea agilitykoira ja luonteeltaan mukava perheenjäsen, jonka kanssa eläminen on mutkatonta. 

Raivon isä on itävaltalainen komea merle uros. Avanti toimii lähinnä kotikoirana, mutta on harrastanut myös eri lajeja nuorempana. Raivon omistaja kuvailee Avantin olevan luonteeltaan tasapainoinen ja hänellä on todella kauniit liikkeet ja rakenne. Avantilla on Suomessa myös toinen pentue. Myös nämä jälkeläiset ovat pärjänneet hienosti omissa harrastuslajeissaan. 

Raivon äiti Didi on kilpaillut pitkän ja menestyksekkään uran agilityssä. Didin taustalla on monen huippu agititymudin sukulaisia. Lisää Didistä voit lukea Didin omistajan Elsi Pullin blogista

Raivolla itsellään on yksi aikaisempi pentue Belgialaisen Irhaberki Javas Asszony "Javasin" kanssa. Tästä pentueesta on tullut hienoja harrastuskoiria. Raivon poika PeeJay voitti tänä vuonna pronssia Agilityn EO kilpailussa ja oli 6. Suomessa käydyissä MM kilpailuissa. PeeJay muistuttaa ulkonäkönsä ja luonteensa puolesta hyvin paljon isäänsä. 

Raivon vanhemmat ja sisarukset ovat olleet terveitä. Niillä ei ole allergioita, kutinoita tai muita herkkyyksiä. Raivon veljellä on yksi pentue Suomessa, jossa yhdellä pennulla on epilepsia. 


Tästä yhdistelmästä on odotettavissa mustia, pitkä häntäisia pentuja, jotka ovat innokkaita, aktiivisia ja reippaita. Odotan, että pennut on varustettu hyvällä moottorilla ja ne sopivat useampaan eri koiraharrastukseen. Kerron mielelläni tarkemmin koirista ja suvun terveystilanteesta pennuista kiinnostuneille. 

Särmä pentuna
Särmä pentuna
Raivo pentuna
Raivo pentuna